nederland

Verkeer vast door extra controles Frankrijk

15 juli 2016Leestijd: 1 minuut

LIJNDEN/DEN HAAG (ANP) – Naast de al aangekondigde grenscontroles vanwege terreurdreiging komen er na de aanslag van donderdag in Nice extra controles bij. Dat zorgt, alles bij elkaar, voor enorme files van en naar Frankrijk, meldt de VerkeersInformatieDienst (VID). Vooral vakantiegangers die onderweg zijn tussen Frankrijk en Spanje moeten veel geduld hebben.

Op de Franse A9 richting Spanje is de wachttijd opgelopen tot vier uur. ,,De snelweg tussen Perpignan en Barcelona is veranderd in een parkeerplaats. Ook veel Nederlandse vakantiegangers staan voor de grens in bijna 30 kilometer file”, zegt de VID.

Het Franse radiostation Autoroute FM roept mensen op om vooral weg te blijven van de A9. De ANWB adviseert vakantiegangers als alternatief de kustweg (D81/D914) te nemen via Argelès sur Mer. ,,Er zit al uren geen enkele beweging in op de A9 richting Spaanse grens”, aldus een woordvoerder.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.