nederland

Veel werk voor EHBO op tweede loopdag

20 juli 2016Leestijd: 1 minuut

NIJMEGEN (ANP) – De medische posten hebben op de tweede wandeldag van de Vierdaagse hun handen vol gehad aan lopers die last kregen van de warmte. Tot 16.00 uur waren volgens het Rode Kruis al 224 mensen behandeld, grotendeels wegens hitteklachten. De Nijmeegse ziekenhuizen meldden dat er enkele tientallen wandelaars zijn binnengebracht, die allen na behandeling weer naar huis konden.

Woensdagmiddag zijn extra EHBO’ers, een motorambulance en de speciale koelbus naar een Waalbrug bij Nijmegen gestuurd. Veel lopers zochten na de hete brug verkoeling onder de brugpijlers, maar vielen daar juist flauw. Dat komt volgens Vierdaagsedokter Ernst Paul van Etten omdat de kuitspieren dan ineens niet meer hoeven te werken. Dat beïnvloedt de bloedcirculatie.

Het Rode Kruis rekent erop tot laat in de avond bezig te zijn met blaren en hitteklachten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.