Vaker vakantiepech door ontbreken reservewiel

13 juli 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Nederlandse vakantiegangers stranden steeds vaker met een lekke band omdat ze geen reserveband bij zich hebben. Hoewel de vakantiedrukte nog maar net is begonnen, heeft de Alarmcentrale van de ANWB al 119 telefoontjes met hulpvragen binnengekregen omdat er geen reserveband mee was.

,,Dit is een ontwikkeling die we vorig jaar al zagen”, zegt de woordvoerder van de ANWB. ,,De reserveband wordt vaak niet meer standaard geleverd bij een auto, om zo te besparen op gewicht en CO2-uitstoot. Dat is beter voor het milieu, maar als je pech krijgt, heb je een probleem. Het duurt dan wel even voordat je dan een nieuw wiel aan je auto hebt. Met een afwijkende bandensoort kan dat zo oplopen tot vijf of zes dagen.” De ANWB adviseert vakantiegangers om toch voor een reserveband te zorgen, zowel voor auto’s als voor caravans.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.