Tweede Kamer na donderdag met reces

07 juli 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – De Tweede Kamer gaat na donderdag met reces. Dat betekent dat de afgevaardigden in principe twee maanden, tot 6 september, niet meer vergaderen.

In principe. Tijdens de zomerpauze vorig jaar bijvoorbeeld zag de Kamer zich gedwongen een paar keer terug te keren naar het Binnenhof wegens de Griekse crisis. Twee jaar geleden was het de ramp met vlucht MH17.

Donderdag, de laatste vergaderdag voor het reces, heeft meestal een overvolle agenda. Het wordt dan een marathonzitting met allerlei minidebatjes en stemmingen over de meest uiteenlopende onderwerpen. In voorgaande jaren heeft het weleens tot het ochtendgloren geduurd.

De ministers houden vrijdag hun laatste vergadering voor de zomerpauze. Zij komen echter al vanaf midden augustus weer bijeen. Zij gaan zich dan buigen over de begroting voor volgend jaar (Prinsjesdag) en over mogelijke compensatie voor mensen die koopkracht dreigen te verliezen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.