Twee VN-militairen in Mali gedood

06 juli 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Twee VN-militairen zijn woensdag in Mali door een explosie om het leven gekomen. Een andere VN-militair raakte gewond. Dat heeft Minusma, de VN-missie in Mali, gemeld.

De explosie had plaats in Kidal, in het noordoosten van het Afrikaanse land. Over de nationaliteit van de slachtoffers is niets bekendgemaakt. Ook Nederlanders doen mee aan de militaire missie. Het Nederlandse ministerie van Defensie geeft om 20.00 uur een ingelaste persconferentie over ‘actuele gebeurtenissen’ in Mali.

De Verenigde Naties (VN) proberen de veiligheid en stabiliteit in Mali te herstellen. Dit gebeurt met de Multidimensional Integrated Stabilisation Mission in Mali (Minusma). Nederland levert sinds april 2014 een belangrijke bijdrage aan deze VN-missie. De missie loopt tot eind 2016.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.