Tv-kijker niet meer vast aan standaardpakket

13 juli 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Televisiekijkers zitten binnenkort niet meer vast aan een groot pakket zenders waar ze toch niet naar kijken. Staatssecretaris Sander Dekker (Media) wil de verplichting laten vervallen dat aanbieders in een standaardpakket minimaal 30 tv-zenders en 25 radiozenders moeten leveren.

Hij wil zo de weg vrijmaken voor meer keuzevrijheid voor tv-kijkers, schrijft hij woensdag aan de Tweede Kamer.

Dekker heeft vorig jaar beloofd uit te laten zoeken of tv-kijkers een zogenoemd à-la-cartemenu willen. Daarin kunnen ze zelf zenders kiezen, maar zijn ze niet gebonden aan een vast pakket waarvan een deel van de zenders misschien hun interesse helemaal niet heeft.

Uit het onderzoek is volgens Dekker gebleken dat 63 procent van de consument zelf een zenderpakket zou willen samenstellen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.