TU Eindhoven herovert titel WK robotvoetbal

03 juli 2016Leestijd: 1 minuut

LEIPZIG (ANP) – Het team TechUnited van de TU in Eindhoven is zondag in de Duitse stad Leipzig wereldkampioen robotvoetbal geworden. De Nederlandse voetbalrobots versloegen in een spannende finale de wereldkampioen Water uit China na een beslissende penaltyreeks. In de reguliere speeltijd was het duel in 3-3 geëindigd.

,,Hoezo kunnen Nederlanders geen penalty’s nemen?”, twitterde de TU Eindhoven na het heroveren van de wereldtitel, die in 2012 en 2014 ook al in Nederlandse handen was.

Het wereldkampioenschap RoboCup 2016 heeft tot doel technologische ontwikkelingen te stimuleren en kennis te delen. Door voetbal als testdomein voor nieuwe technologische vindingen te gebruiken, kan volgens de TU Eindhoven een breed publiek worden bereikt. Het uiteindelijke doel is om een robotvoetbalteam te ontwikkelen dat in het jaar 2050 kan winnen van de (menselijke) wereldkampioen voetbal.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.