nederland

Transavia annuleert ochtendvluchten Turkije

16 juli 2016Leestijd: 2 minuten

SCHIPHOL (ANP) – Luchtvaartmaatschappij Transavia heeft in verband met de couppoging in Turkije voor zaterdag alle ochtendvluchten vanaf Schiphol naar Turkse bestemmingen gecanceld. Dat liet de maatschappij in de nacht van vrijdag op zaterdag weten.

Het gaat om vijf vluchten die vanaf Schiphol zouden vertrekken naar verschillende bestemmingen in Turkije. Er is ook een vlucht geannuleerd die vanaf Rotterdam The Hague Airport zou vertrekken. Over de vluchten die in de middag vertrekken, is nog geen besluit genomen. ,,Daar wordt in de loop van de ochtend naar gekeken”, aldus een woordvoerster.

De vluchten van Corendon vanaf Schiphol en Eindhoven gaan zaterdag vooralsnog gewoon door. ,,Er is geen negatief reisadvies, dus vliegen we gewoon”, aldus directeur Atilay Uslu. ,,We hebben alleen maar vluchten naar de kust en daar is helemaal niets aan de hand. De mensen willen ook gewoon op vakantie. We krijgen nauwelijks annuleringen binnen.”

Gedupeerd

De maatschappij heeft momenteel 5000 Nederlandse toeristen in Turkije zitten en is van plan zaterdag 1510 toeristen naar dat land te vervoeren. Het bedrijf heeft echter twee toestellen gecharterd bij Transavia die niet zullen vertrekken. Uslu: ,,De 190 mensen die hiermee zouden vertrekken dreigen hierdoor gedupeerd te worden. Hetzelfde geldt voor 190 mensen die in Turkije op hun terugvluchten wachten. We zijn momenteel op zoek naar een oplossing door andere vliegtuigen in te zetten.”

De vluchten van TUI van zaterdag naar Antalya, Bodrum en Kusadasi worden volgens schema uitgevoerd. Reizigers die dit weekeinde met deze organisatie zouden vertrekken en niet meer naar Turkije willen vertrekken, kunnen kosteloos annuleren of omboeken. Ook reisorganisatie Thomas Cook zegt ,,flexibel” om te gaan met mensen die dit weekeinde afzien van hun reis naar Turkije en willen omboeken.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.