nederland

Topman zorginstelling Laurens stapt op

22 juli 2016Leestijd: 1 minuut

ROTTERDAM (ANP) – Bestuursvoorzitter Ids Thepass van zorginstelling Laurens, een van de elf verpleeghuizen die volgens de IGZ slecht presteren, is opgestapt. ,,Ik heb de afgelopen weken moeten constateren dat er op verschillende plaatsen in de organisatie discussie is over mijn positie als voorzitter van de raad van bestuur. Ik ben tot de conclusie gekomen dat het voor Laurens als organisatie de juiste keuze is dat ik met onmiddellijke ingang mijn functie neerleg”, meldt Thepass op de website van Laurens.

Zijn positie wordt tijdelijk overgenomen door Vincent Maas, die in april al werd binnengehaald om orde op zaken te stellen bij het bedrijf. Behalve Thepass, is ook bestuurslid Marc Scholten opgestapt. Heleen Post, directeur van onderdeel Thuiszorg Rotterdam, gaat eveneens weg bij het bedrijf.

Eerder deze maand overwoog Thepass nog om juridische stappen te nemen tegen de Inspectie voor de Gezondheidsdienst wegens het publiceren van een volgens hem onjuiste lijst. Hij eiste onmiddellijke rectificatie. Volgens een woordvoerster is het bedrijf nog in gesprek met de IGZ hierover.

Laurens kwam begin dit jaar in het nieuws doordat de organisatie mogelijk foute declaraties had ingediend. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) was daarom een onderzoek begonnen. Wat er precies fout is gegaan en om hoeveel geld het gaat is niet bekend. Een jaar eerder kon Laurens de salarissen over februari niet berekenen door softwareproblemen. Daardoor werden de salarissen van de 1700 thuiszorgmedewerkers ,,bij benadering” uitbetaald.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.