nederland

Tilburgse kermis met 230 attracties trapt af

25 juli 2016Leestijd: 1 minuut

TILBURG (ANP) – De Tilburgse kermis, de oudste van Nederland, is vrijdagmiddag van start gegaan. Het festijn duurt tien dagen en telt 230 attracties uit binnen- en buitenland, over een lengte van 3 kilometer door de binnenstad. Doorgaans komen er tegen de 1,5 miljoen bezoekers op af.

Ook zijn er optredens van artiesten, een expositie, lichtshows en is er een eigen tv- en radiostudio: Kermis FM. Er is ook een kermis voor gehandicapten. Topdag is Roze Maandag. Die dag is ooit begonnen als een klein feestje voor homo’s en lesbiennes, maar tegenwoordig doen er zo’n 30.000 mensen aan mee.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.