Stadsparken omgetoverd tot kampeerterreinen

08 juli 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – Gezinnen, singles, senioren, yuppen en daklozen. De komende weken mogen alle soorten stadsbewoners hun tentjes opslaan op De Buurtcamping in negen parken in Utrecht, Amsterdam, Haarlem en Tilburg. De Buurtcamping begon in 2013 als kleinschalig initiatief in een parkje in Amsterdam en is inmiddels uitgeroeid tot landelijk zomervakantieproject. Van vrijdag tot en met zondag vindt de aftrap plaats in het Noordse Park, het Majellapark en Park de Gagel in Utrecht.

Het weekend daarop volgen buurtcampings in het Sloterpark, Rembrandtpark, Noorderpark en Egeldonk in Amsterdam, het Nelson Mandela Park in Haarlem en de Stadscamping Tilburg.

De Buurtcamping is bedoeld om buurtbewoners in de grote stad dichter bij elkaar te brengen en ze vakantie te laten vieren om de hoek. Vrijwilligers en campinggasten organiseren met elkaar verschillende activiteiten, van yogalessen en een gezamenlijke barbecue tot speurtochten en een bonte avond.

Singer-songwriter Gerson Main opent De Buurtcamping in Utrecht en gaat vervolgens op tournee langs de andere stadskampeerterreinen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.