Sophia Loren wordt ereburger Napels

04 juli 2016Leestijd: 1 minuut

NAPELS (ANP) – De legendarische filmster Sophia Loren wordt ereburger van Napels. De gemeenteraad heeft maandag ingestemd met dat voorstel van burgemeester Luigi de Magistris. Zaterdag wordt het officieel met een ceremonie in het hoogst eerbiedwaardige Castel Nuovo.

De 81-jarige diva groeide op in Napels. De Italiaanse stad vormde tevens de achtergrond in veel rolprenten van de Oscarwinnares. ,,Ze is een authentieke en absolute schat voor Napels en het hele land”, stelde de raad op zijn Facebooksite. La Loren vierde in de jaren vijftig en zestig ook grote successen in Hollywood met tegenspelers als Cary Grant en Clark Gable.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.