Schultz wil medische hulp op zee verbeteren

07 juli 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Minister Melanie Schultz (Infrastructuur en Milieu) gaat met andere ministeries overleggen om te kijken hoe de medische hulpverlening op de Noordzee door de Kustwacht kan worden verbeterd. Volgens de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) schiet die hulp tekort.

,,De OVV heeft enkele serieuze conclusies getrokken, waar ik uiteraard goed naar ga kijken”, laat Schultz via een woordvoerder weten. De bewindsvrouw gaat met het ministerie van Volksgezondheid onderzoeken wat de medische hulpverlening op zee kan leren van de hulpverlening op land. Ook gaat ze kijken of er op het gebied van onder meer de informatievoorziening en ICT bij de Kustwacht wat moeten worden verbeterd.

De Onderzoeksraad bekeek de medische hulpverlening op de Noordzee naar aanleiding van een duikongeval op de Noordzee op 11 juli 2015, waarbij een duikster onwel werd en uiteindelijk overleed. Mensen krijgen niet altijd effectieve, veilige en tijdige zorg, aldus het rapport van de OVV.

Schultz gaat het rapport nader bestuderen en komt dan binnen enkele maanden met een reactie.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.