Rechter besluit over ontneming Holleeder

05 juli 2016Leestijd: 1 minuut

HAARLEM (ANP) – De rechtbank in Haarlem besluit dinsdag over de ontnemingsvordering van bijna 18 miljoen euro die het Openbaar Ministerie heeft geëist tegen ‘topcrimineel’ Willem Holleeder. Het gaat om geld dat hij zou hebben afgeperst van de in 2004 geliquideerde vastgoedmagnaat Willem Endstra. Dat bedrag moet wat het OM betreft van Holleeder worden afgepakt.

Holleeder werd tot negen jaar gevangenisstraf veroordeeld voor onder meer het afpersen van Endstra. De ‘topcrimineel’ zit nu weer vast op verdenking van betrokkenheid bij verschillende moorden, onder meer bij die van Endstra. Willem Endstra stond bekend als bankier van de onderwereld.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.