PvdA botst met eigen minister over homo’s

07 juli 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – De PvdA is in de Tweede Kamer hard in botsing gekomen met de eigen minister Jet Bussemaker (Emancipatie) over de subsidie voor de christelijke homo-organisatie Hart van Homo’s. Kamerlid Keklik Yücel van de PvdA eist samen met de VVD en D66 dat Bussemaker onmiddellijk de steun intrekt.

Bussemaker is dit niet van plan. Zij zegt dat de subsidie terecht is verleend en dat de overheid die niet zomaar kan intrekken omdat de Tweede Kamer dat wil. De club zou zelfs bezwaar kunnen maken.

Maar volgens Yücel moet Bussemaker niet kijken naar de regeltjes en mogelijke financiële gevolgen. ,,Dit is een heel principieel besluit. Dit is geen geldkwestie. Gaan wij een organisatie subsidiëren die emancipatie tegenwerkt? Dat is de kwestie”, aldus het PvdA-Kamerlid in de nacht van donderdag op vrijdag.

Op Hart van Homo’s is kritiek omdat die christelijke homo’s tot seksuele onthouding zou oproepen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.