Premier Rutte naar Zuid-Korea

05 juli 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Premier Mark Rutte brengt van 26 tot en met 28 september een bezoek aan Zuid-Korea. Hij wordt vergezeld door een delegatie uit het Nederlandse bedrijfsleven.

De reis is bedoeld om de diplomatieke en economische banden tussen Nederland en Zuid-Korea verder te versterken, meldde de Rijksvoorlichtingdienst (RVD) dinsdag.

Nederland en Zuid-Korea hebben van oudsher sterke banden, zowel politiek als economisch. Voor Nederland staat Zuid-Korea in de top 3 van belangrijkste exportlanden in Azië. De uitvoer naar Zuid-Korea groeide in de periode 2010-2015 met ruim 30 procent.

Volgens de RVD liggen er voor het Nederlandse bedrijfsleven grote kansen in Zuid-Korea, bijvoorbeeld op het gebied van land- en tuinbouw en hightech.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.