nederland

Politie brengt zakkenrollers bezoek

20 juli 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – In de aanloop naar de EuroPride, die zaterdag begint, heeft de Amsterdamse politie een aantal bekende zakkenrollers alvast een bezoekje gebracht. Doel was een ‘waarschuwend signaal’ af te geven.

Agenten belden op twintig huisadressen aan. Op drie daarvan werden mensen aangetroffen die zich in het verleden schuldig hebben gemaakt aan zakkenrollen en winkeldiefstal.

Drukbezochte evenementen als EuroPride zijn een geliefd werkterrein voor zakkenrollers: ,,Het is gezellig en druk in de stad. Mensen staan dicht op elkaar”, aldus commissaris Chris Koers. De politie waarschuwt bezoekers via social media om goed op hun spullen te letten.

De EuroPride, het festival voor homo’s, lesbiennes, transgenders en biseksuelen, barst zaterdag los in Amsterdam en duurt ruim twee weken.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.