Plus stopt met vrolijke plaatjes op snoep

08 juli 2016Leestijd: 1 minuut

RIJSWIJK (ANP) – Vrolijke plaatjes en kinderlijke letters op zoete producten van eigen merk zijn verleden tijd bij supermarktketen Plus. Het bedrijf stopt per direct met het promoten van ongezonde voedingsmiddelen onder kinderen. Dat laat de organisatie vrijdag weten.

,,Wij willen graag iedereen helpen om verantwoorde en gezondere keuzes te maken. Daarom plaatsen wij vanaf nu geen kindermarketingelementen meer op de verpakking van minder gezonde PLUS Huismerkproducten.”

Daarnaast gaat de supermarktketen gezondere producten aantrekkelijker maken voor kinderen en leveranciers aanmoedigen om ook hun verpakkingen aan te passen.

In april werden zestien supermarkten en zeven voedselfabrikanten, waaronder Plus, door de Reclame Code Commissie op de vingers getikt vanwege het overtreden van de regels rond kindermarketing.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.