Plofkraken bij AH in Berkel-Enschot en Hulst

08 juli 2016Leestijd: 1 minuut

BERKEL-ENSCHOT/HULST (ANP) – Opnieuw hebben criminelen plofkraken gepleegd in filialen van Albert Heijn. In de nacht van donderdag op vrijdag was het binnen een uur zowel raak in Berkel-Enschot, bij Tilburg, als in Hulst (Zeeuws-Vlaanderen). Of de daders iets hebben buitgemaakt is nog onbekend.

In Berkel-Enschot stond rook in de winkel aan het Heuneind en moest de brandweer er uit voorzorg aan te pas komen. Na een kort onderzoek konden de brandweerlieden terug naar bed. De politie heeft de omgeving afgezet en doet onder meer sporenonderzoek. Datzelfde gebeurt in Hulst op het Stationsplein. Criminelen hebben het de laatste tijd vaker gemunt op mobiele geldautomaten van ING die in de supermarkten staan.

Afgelopen week deden gemaskerde mannen in Waalwijk nog een poging om een geldautomaat open te krijgen. Dat mislukte. Vakblad Distrifood turfde dat die kraak al de tiende in een AH was van dit jaar. In maart maakte de politie nog bekend dat plof- en ramkraken nauwelijks nog voorkomen in Nederland.

Of de kraken of pogingen daartoe in Hulst en Berkel-Enschot iets met elkaar te maken hebben, is onbekend.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.