Oorzaak drama Stieltjeskanaal nog onbekend

11 juli 2016Leestijd: 1 minuut

STIELTJESKANAAL (ANP) – De oorzaak van het ongeval in het Drentse Stieltjeskanaal waarbij zaterdag vier leden uit een familie omkwamen, is nog altijd niet bekend. De politie liet maandag weten dat het onderzoek voortduurt.

De vier zaten in een auto met aanhanger die aan het einde van de ochtend in het kanaal terechtkwam. Voorbijgangers zagen de auto het water in rijden en alarmeerden de politie. De slachtoffers zijn een 64-jarige opa, een 44-jarige vader, een 34-jarige moeder en een kind van twee.

Omstanders hebben in enkele media kritiek geuit op de politie. Agenten waren snel ter plekke, maar gingen niet te water. ,,Je wilt niet nog meer slachtoffers”, zei een woordvoerder van de politie maandag. ,,De agenten hebben overlegd met de meldkamer of ze het kanaal in zouden gaan. Doe het niet, heeft de meldkamer gezegd”, aldus de zegsman.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.