nederland

Ontvoerde Wendel Meijer vrijgelaten

14 juli 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – De vorige week ontvoerde Wendel Meijer uit Landsmeer is vrijgelaten. Dat heeft advocaat Sébas Diekstra van de zus en broer van Meijer (36) donderdag bekendgemaakt. Verdere details zijn nog niet bekend.

De politie Noord-Holland Noord wil de vrijlating van Meijer niet bevestigen.

De eveneens vorige week ontvoerde 21-jarige Amsterdammer Soufyan Essabaouni was eerder donderdag al vrijgelaten. Hij is nog niet in staat geweest de politie veel te vertellen over zijn ontvoerders. Essabaouni’s moeder had in een interview met AT5 gesmeekt om zijn vrijlating. Ze zei dat hij enorm geliefd is en dat er sprake moest zijn van een persoonsverwisseling.

Ruzie

Wendel Meijer uit Landsmeer en Soufyan Essabaouni uit Amsterdam verdwenen vorige week. Meijer werd bij zijn bedrijf in Zaandam opgewacht en met geweld meegenomen in een witte Audi. Essabaouni verdween spoorloos vanaf een parkeerterrein in Zwanenburg nadat hij was klemgereden en beschoten. De ontvoeringen zouden te maken hebben met een ruzie in het drugsmilieu.

Bij de politie kwamen zeker vijftien tips binnen over de ontvoeringen. Die gingen vooral over de auto’s die zijn gebruikt om de slachtoffers klem te rijden. Er was een beloning van 25.000 euro uitgeloofd voor de tip die zou leiden naar de oplossing van de zaken.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.