NS zoekt koper voor Qbuzz

11 juli 2016Leestijd: 1 minuut

UTRECHT (ANP) – De Nederlandse Spoorwegen zijn de zoektocht gestart naar een koper van streekvervoerder Qbuzz gestart, zo meldde het spoorwegbedrijf maandag.

NS kondigde begin maart aan Qbuzz te willen verkopen, omdat het bedrijf niet meer tot de kernactiviteiten werd gerekend. In dat kader is ook besloten om niet meer mee te dingen naar regionale spoorconcessies.

Qbuzz is actief in delen van Noord-Nederland en rondom de stad Utrecht. Het bedrijf is in 2008 in samenwerking met de NS opgericht en is met een omzet van 208 miljoen euro een van de grootste regionale OV-bedrijven in Nederland. Qbuzz kwam vorig jaar in opspraak door misstanden bij een aanbesteding in Limburg.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.