Notoire zwartrijder voor 235e keer in de fout

10 juli 2016Leestijd: 1 minuut

BERGEN OP ZOOM (ANP) – Een notoire zwartrijder blijft maar zonder geldig plaatsbewijs in de trein stappen. Zaterdag hield de politie hem voor de 234e keer aan. Een dag later werd hij in de trein van Roosendaal naar Bergen op Zoom opnieuw betrapt.

De man heeft al een reisverbod opgelegd gekregen, maar trekt zich hier weinig van aan. ,,Dit is wel een extreem voorbeeld en dit soort aantallen komen niet vaak voor. We gaan zeker uitzoeken hoe dit kan omdat deze man al een reisverbod heeft. Samen met justitie moeten we bekijken hoe we dit verder aanpakken”, aldus een woordvoerster van de NS. ,,We hebben bijvoorbeeld met de poortjes al veel maatregelen tegen zwartrijden genomen, maar de poortjes staan niet overal.”

De man moet zich later voor de rechter verantwoorden.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.