nederland

Noodweer in het oosten

21 juli 2016Leestijd: 1 minuut

RIJSSEN (ANP) – In het oosten van het land is er donderdagmiddag en -avond veel overlast door zware regenval. Zo zijn in Salland en Twente, maar ook in Drenthe veel straten, tunnels en kelders ondergelopen. Het regent en onweert hard en ook staat er een flinke wind.

Onder meer Wierden en Rijssen kampten met behoorlijke wateroverlast. Rond 19.30 uur leek het ergste leed daar geleden. De brandweer is in Rijssen te hulp geschoten om mensen met een bootje van het perron te redden omdat een tunnel bij het NS-station blank stond. Er werd getwitterd dat mensen er over het spoor liepen omdat ze niet door de tunnel kunnen. Ook zijn hier en daar bomen omgewaaid.

De brandweer Twente meldt dat de hulpdiensten het er erg druk mee hadden. Ze moesten ongeveer honderd keer in actie komen. In Almelo was blikseminslag in een woning en in Markelo belandde een grote tak bovenop een huis.

Ook verkeer op de snelwegen hadden flinke last. Automobilisten moesten af en toe stilstaan om de bui af te wachten, meldt de VID. Op sociale media worden overigens ook veel waterpretfoto’s geplaatst.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.