Negen jaar om schietpartij winkelgebied

04 juli 2016Leestijd: 1 minuut

BREDA (ANP) – De 36-jarige Pearl S. uit Breda moet negen jaar de gevangenis in voor doodslag op Rudi Schouten (28). S. schoot de man Goede Vrijdag vorig jaar met tien kogels dood, nadat hij eerst was aangevallen en geslagen met een bijl en een machete door Schouten en zijn broer.

De schietpartij gebeurde op klaarlichte dag voor een druk winkelcentrum in Breda. De rechtbank in Breda vindt, net als de officier van justitie, dat de eerste vijf schoten noodweer waren, maar dat hij daarna gewoon weg had kunnen gaan. Zijn belagers lagen vanaf dat moment op de grond. Toch schoot S. nog vijf keer.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.