‘Máxima moet nu echt rust houden’

06 juli 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Koningin Máxima moet de komende tijd echt rust houden. Dat zei koning Willem-Alexander woensdagmiddag aan het einde van een werkbezoek aan Katwijk. ,,Ze is vijf dagen doorgelopen met een hersenschudding. Ze moet nu echt rust houden want anders duurt het te lang”, aldus de koning.

De rust is woensdag door een arts voorgeschreven, zo maakte de Rijksvoorlichtingsdienst bekend. De koningin is vrijdag gevallen en heeft toen een lichte hersenschudding opgelopen. De afgelopen dagen had ze last van hoofdpijn, vertelde Willem-Alexander. Vrijdagochtend wordt bekeken of koningin Máxima die middag aan de zomerfotosessie in Wassenaar deel kan nemen, aldus de RVD.

Over de toedracht, plaats, tijd en omstandigheden van de val wil de RVD geen mededelingen doen. De dienst wil alleen kwijt dat Máxima ,,in Wassenaar” is gevallen. Onduidelijk is of dat in huis, op het landgoed De Horsten, op de openbare weg of elders in Wassenaar is gebeurd.

Koningin Máxima was afgelopen maandag na haar val wel aanwezig bij de ontvangst van en lunch met de Griekse president Prokopis Pavlopoulos op Paleis Noordeinde.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.