nederland

Minister trekt subsidie Hart van Homo�s in

18 juli 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – De subsidie voor het in opspraak geraakte christelijke project Hart van Homo�s is gestopt. Minister Jet Bussemaker (Emancipatie) zwicht hiermee voor forse druk uit de Tweede Kamer. De bewindsvrouw maakte haar besluit maandag bekend.

Onder meer de regeringspartijen VVD en PvdA hadden eerder deze maand geëist dat de PvdA-minister onmiddellijk een einde zou maken aan de ondersteuning. Hart van Homo�s zou een verkeerde boodschap uitdragen, namelijk dat je wel homoseksuele gevoelens mag hebben, maar er eigenlijk niets mee mag doen.

Bussemaker was aanvankelijk niet van plan de steun in te trekken. Zij zei dat de subsidie terecht is verleend en dat de overheid die niet zomaar kan intrekken omdat de Tweede Kamer dat wil. De organisatie achter het project zou zelfs bezwaar kunnen maken.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.