Minister erkent fout bij gebruik privémail

06 juli 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Minister Henk Kamp van Economische Zaken erkent dat hij fout is geweest met het gebruik van zijn privémailadres voor zijn werk. Het was niet de aangewezen werkwijze, zo schrijft hij woensdag aan de Tweede Kamer.

,,Ik realiseer mij dat het frequent voeren van zakelijke communicatie via mijn privé-e-mailaccount niet de aangewezen werkwijze was”, aldus Kamp. ,,Ik ben mij er daarbij onvoldoende bewust van geweest dat, gezien de aard van mijn werkzaamheden, de door mij gebruikte privé-e-maildienst minder geschikt was.”

Kamerlid Kees Verhoeven (D66) had de handelwijze naïef en onoplettend genoemd. Hij benadrukte dat vooral ministers en het kabinet doelwit zijn van hackers uit bijvoorbeeld China en Rusland.

In juli 2014 deed Kamp aangifte van het hacken van zijn privéaccount. Tijdens een onderzoek is vastgesteld dat het waarschijnlijk om een ongerichte aanval ging.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.