nederland

Meer donateurs voor vluchtelingenorganisaties

14 juli 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – Het aantal vluchtelingen dat naar Nederland komt, is de laatste maanden afgenomen maar Nederlanders geven nog steeds gul aan organisaties als VluchtelingenWerk en Stichting Vluchteling. Het aantal donateurs neemt flink toe, zegt ook Artsen zonder Grenzen (AzG). Dat blijkt uit een rondgang van dagblad Trouw.

Vorig jaar had VluchtelingenWerk Nederland 65.000 donateurs, 30 procent meer dan in 2014. Ze gaven gemiddeld ook iets meer: 111 euro in 2015 tegen 70 euro een jaar eerder.

Ook de Stichting Vluchteling heeft meer aanhangers gekregen. ,,Op veel verjaardagsfeestjes leidt het onderwerp vluchtelingenopvang nog altijd tot verhitte debatten”, aldus directeur Tineke Ceelen donderdag in de krant. ,,Dat wij nog steeds meer donateurs trekken, betekent dat problemen van vluchtelingen mensen niet koud laten.”

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.