Mannen opgepakt na vondst munitie bij Anis B.

08 juli 2016Leestijd: 1 minuut

ROTTERDAM (ANP) – De politie heeft twee mannen opgepakt in verband met de vondst van 45 kilo munitie in maart. De vondst werd gedaan bij de aanhouding van de Franse terreurverdachte Anis B. en drie Algerijnse medeverdachten in Rotterdam. Hun vingerafdrukken zijn gevonden op een plastic tas met munitie voor kalasjnikovs.

De twee (30 en 32) werden woensdag ingerekend. Ze komen uit Rotterdam en Vlaardingen en hun voorarrest is vrijdag verlengd, laat het Openbaar Ministerie weten.

De mannen worden verdacht van betrokkenheid bij het leveren van munitie aan de terroristische organisatie waartoe B. en zijn medeverdachten volgens het OM behoren.

Op één van de plastic tassen met munitie zijn ook vingerafdrukken aangetroffen van Reda Kriket. Kriket werd eind maart in Frankrijk aangehouden en was vergevorderd met het voorbereiden van een aanslag. Bij hem werden toen vijf Kalasjnikovs, patroonhouders met scherpe munitie en explosieven onderschept.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.