Man lichtgewond na schietpartij Amsterdam

09 juli 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – Een 25-jarige Amsterdammer is vrijdagnacht beschoten in de Poolstraat in het centrum van de hoofdstad. De man kwam er met een lichte verwonding vanaf en kon na behandeling het ziekenhuis verlaten, aldus de politie zaterdagochtend.

Er wordt onderzoek gedaan naar een of meer daders, die er na de beschieting op een scooter vandoor zouden zijn gegaan.

Het doelwit van de kogelregen zou volgens Het Parool Hoessein A. zijn geweest. De krant schrijft op haar website dat hij afkomstig is uit een grote familie uit Amsterdam-Oost, van wie verscheidene leden voor serieuze misdrijven zijn veroordeeld. A. was volgens Het Parool voorheen jeugdkampioen kickboksen. De politie zegt om privacyredenen geen uitlatingen te doen over de identiteit van het slachtoffer.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.