Lichamen omgekomen militairen in Nederland

11 juli 2016Leestijd: 1 minuut

EINDHOVEN (ANP) – Het vliegtuig met aan boord de lichamen van de twee militairen die vorige week omkwamen in Mali is maandagavond aangekomen in Eindhoven. Twee uit acht militairen bestaande draagploegen haalden de kisten uit het vliegtuig en droegen die over aan de familie. Minister Jeanine Hennis van Defensie was bij de plechtigheid aanwezig. Eerder op de dag was er ook een ceremonie in Mali.

De 29-jarige sergeant der 1e klasse Henry Hoving en de 24-jarige korporaal Kevin Roggeveld kwamen woensdag om het leven tijdens een oefening met een mortier. Het ongeluk met een draagbare 60 mm-mortier gebeurde ten zuiden van Kidal, op bijna 300 kilometer van Gao. Daar is de Nederlandse hoofdmacht gestationeerd voor deelname aan de VN-operatie Multidimensional Integrated Stabilisation Mission in Mali (Minusma).

De militair die bij de mortieroefening zwaargewond raakte, kwam vrijdagavond terug op Schiphol en ligt in het Centraal Militair Hospitaal in Utrecht.

Het ongeval wordt onderzocht door de marechaussee, onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM). De onderzoekers zijn nu in Mali, zei een woordvoerster van Defensie.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.