Lichaam onthoofde Amzieb zat in politieauto

06 juli 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (AMP) – De auto waarin eerder dit jaar het onthoofde lichaam van Nabiel Amzieb werd aangetroffen was een wagen van de Utrechtse recherche. Dat bevestigde een politiewoordvoerster woensdag na berichtgeving door De Telegraaf.

Het lichaam van Amzieb werd in de nacht van 7 op 8 maart aangetroffen in een uitgebrande Volkswagen Caddy aan de Mijehof, in Amsterdam-Zuidoost. Zijn hoofd werd een dag later gevonden bij de Fayrouz Lounge, aan de Amstelveenseweg in Amsterdam-West. De auto werd in februari voor het laatst gezien in Utrecht.

De Telegraaf schrijft op gezag van bronnen bij de politie dat er apparatuur in de auto lag en dat het daarom voor de dieven duidelijk moet zijn geweest dat het een politiewagen was. Volgens de woordvoerster wordt dit echter nog onderzocht. ,,Het is nog de vraag of hij bewust is gestolen, als lange vinger naar de politie.”

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.