Koning leert in Katwijk bij over integratie

06 juli 2016Leestijd: 1 minuut

KATWIJK (ANP) – Koning Willem-Alexander heeft zich woensdagmiddag bij een werkbezoek aan Katwijk verdiept in de vraag hoe een doorsnee gemeente omgaat met de integratie van vluchtelingen. De koning ging langs bij een woonzorgcentrum, een wijkcentrum en de interkerkelijke werkgroep asielzoekerscentrum Katwijk (IWAK).

De koning sprak in woonzorgcentrum Salem met tien statushouders die er sinds januari een opleiding krijgen tot verzorgende of verpleegkundige. De koning noemde het een mooi project, waarbij nieuwkomers direct kunnen integreren.

Willem-Alexander had daarna in een discussie met vrijwilligers, buurtbewoners en de wijkagent over de problemen in de multiculturele wijk en de wijze waarop die worden aangepakt. Zo kwam ter sprake dat nieuwkomers in hun land van oorsprong vaak een andere ervaring hebben met de politie, wat invloed heeft op hun gedrag. In Nederland is de politie je vriend, wist de koning, maar dat is niet overal zo.

Het bezoek aan Katwijk past in een reeks werkbezoeken waarin de koning in verschillende gemeenten kijkt in hoeverre mensen zich er thuis voelen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.