Koning leeft mee met nabestaanden militairen

08 juli 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben vrijdagmiddag hun medeleven betuigd met de nabestaanden van de eerder deze week in Mali omgekomen militairen Henry Hoving en Kevin Roggeveld. De twee Nederlandse leden van VN-missie Minusma overleden woensdag bij een mortierschietoefening in Mali.

,,We leven mee met familie en collega’s”, zei Willem-Alexander in de tuin van Eikenhorst in Wassenaar, na afloop van de jaarlijkse zomerfotosessie. De koning sprak van een ‘tragisch ongeval’. Ook leefde het koningspaar mee met de gewond geraakte militair, van wie ze hopen dat hij snel weer naar huis kon.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.