nederland

KNMI voert code oranje in wegens zwaar onweer

20 juli 2016Leestijd: 1 minuut

DE BILT (ANP) – Het KNMI waarschuwt voor lokaal zwaar onweer en zich zeer snel ontwikkelende buien. Het weerinstituut voert woensdagmiddag per direct weercode oranje in voor Gelderland, het zuidoosten van Utrecht en het noordoosten van Noord-Brabant.

Er bestaat lokaal kans op zware windstoten van 75 km/uur en buien met mogelijk grote hagelstenen en veel regen in korte tijd.

Met uitzondering van de westelijke provincies staat er tevens code geel uit voor onweersbuien. In de avond trekken de meeste buien naar het noordoosten weg en wordt het grotendeels droog. In het zuidoosten echter blijft er kans op een onweersbui.

In de provincies Noord-Brabant, Limburg, Gelderland en Overijssel blijft tevens een hittewaarschuwing van kracht. Na de tropische woensdag wordt het donderdag met 25 tot 30 graden opnieuw warm. Ook in de nacht blijft het warm met minimum-temperaturen rond 20 graden.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.