Klaas Otto aangehouden in zijn cel

08 juli 2016Leestijd: 1 minuut

BREDA (ANP) – Klaas Otto, voormalig leider van motorclub No Surrender, is vrijdagavond in zijn cel opnieuw aangehouden. Justitie zegt dat het gaat om een nieuw strafbaar feit. Hij zit in beperking en mag alleen met zijn advocaat praten. Daarom is niet bekendgemaakt waarom hij is aangehouden.

De 48-jarige Otto werd dinsdag opgepakt op verdenking van van afpersing, witwassen en brandstichting. In mei werd de woning van Otto aan de Rijsselbergen in Bergen op Zoom al doorzocht. Een politieteam van tussen de dertig en veertig mensen voerde die doorzoeking uit.

Uit onderzoek van financieel rechercheurs komt naar voren dat Otto ,,aanzienlijke bedragen” heeft uitgegeven maar dat er geen legale herkomst van het geld is gevonden. De politie vermoedt dat het om crimineel geld gaat.

No Surrender is volgens justitie een van de zogenoemde outlaw motorcycle gangs (OMG’s). Politie en justitie brengen deze motorclubs in verband met allerlei criminele activiteiten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.