‘Ingrijpen bij verpleeghuizen niet zinvol’

04 juli 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) is ,,niet op de goede weg” door in te grijpen bij elf verpleeghuisinstellingen, waar de inspectie zorgen over heeft. Dat laat ActiZ, de organisatie van zorgondernemers, maandag weten in een reactie op de maatregel.

,,Straffen helpt sowieso niet. De instellingen moeten juist hulp en ondersteuning krijgen. Er moet niet bezuinigd, maar juist geïnvesteerd worden”, zegt een woordvoerster. Volgens de belangenbehartiger hebben zorgorganisaties vooral in grootstedelijke gebieden moeite met het vinden van voldoende gekwalificeerd personeel. Anderen hebben door bezuinigingen onvoldoende financiële middelen om te investeren in noodzakelijke aanpassingen van hun gebouwen, om te voldoen aan de zwaardere zorgvraag van hun cliënten.

Maandag werd bekend dat Van Rijn ingrijpt bij elf verpleeghuisinstellingen. Van Rijn noemt de situatie er ,,onacceptabel” en wil dat de verpleeghuizen ,,verbeteren of sluiten”.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.