Hof: besluit vrijlating Ros eind augustus

08 juli 2016Leestijd: 1 minuut

SCHIPHOL (ANP) – Het gerechtshof in Amsterdam beslist in het hoger beroep van het liquidatieproces Passage op 26 augustus of kroongetuige Fred Ros wordt vrijgelaten. Dit bleek vrijdag in de extra beveiligde rechtbank van Schiphol, waar het Openbaar Ministerie (OM) het hof om de vrijlating vroeg.

Het OM heeft Ros een strafeis van vijftien jaar beloofd in ruil voor zijn belastende verklaringen tegen de verdachten in het Passageproces, tegenover de dertig jaar die zou worden gevraagd als hij niet uit de school zou klappen. Volgens justitie is hij bij twee moordopdrachten betrokken geweest, waarvan één is uitgevoerd.

Nu Ros al tien jaar in de cel zit, heeft hij begin augustus twee derde uitgezeten van die vijftien jaar. Het is gebruikelijk dat een veroordeelde dan wordt vrijgelaten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.