Hennis: militairen verdienen grootste respect

06 juli 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – De beide militairen die in Mali zijn omgekomen verdienen ,,ons grootste respect”, aldus minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie woensdag in een reactie op de dood van twee Nederlandse militairen in Mali. Ze kwamen om bij een oefening toen een mortiergranaat per ongeluk ontplofte.

,,Met verdriet heb ik kennis genomen van dit verschrikkelijke bericht uit Mali. Mijn medeleven gaat uit naar de naasten en collega’s van deze twee dappere militairen. Zij streden voor een betere en veiliger wereld en betalen daarvoor de hoogst mogelijke prijs. Zij verdienen ons grootste respect. Ook gaan mijn gedachten uit naar de militair die zwaargewond is geraakt”, aldus de bewindsvrouw.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.