Handjevol tips over steekpartij Amsterdam

09 juli 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – De Amsterdamse politie heeft in het mobiele politiebureau aan het Kastanjeplein een aantal tips gekregen over een dodelijke steekpartij afgelopen maandag. Een handjevol tips is mogelijk nuttig, aldus een politiewoordvoerder zaterdag.

De politie had vrijdag een mobiel politiebureau ingericht op het Kastanjeplein om in contact te komen met mogelijke getuigen van de steekpartij. ,,We hebben tientallen gesprekken gevoerd en een aantal tips gekregen”, aldus de woordvoerder. ,,Verder heeft de plaatsing van het mobiele bureau bijgedragen aan het herstel van de rust in de buurt.”

Een 23-jarige Amsterdammer overleed maandag nadat hij op klaarlichte dag op het Kastanjeplein was gestoken. Een dag later hield de politie een 21-jarige verdachte aan. Over de achtergrond van het incident tast het onderzoeksteam nog in het duister. Op het moment van de steekpartij, rond 15.00 uur, was het erg druk op het plein.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.