Griekse president op bezoek in Nederland

04 juli 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – President Prokopis Pavlopoulos brengt maandag en dinsdag een officieel bezoek aan Nederland. De president neemt zijn vrouw, Vlasiá Pavlopoulou, mee. Het bezoek staat in het teken van de verdere versterking van de brede relatie tussen Nederland en Griekenland.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima ontvangen het Griekse paar met een welkomstceremonie bij Paleis Noordeinde in Den Haag, gevolgd door een audiëntie. Daarna krijgt het bezoek een lunch aangeboden. Zowel Willem-Alexander als de president houdt daar een toespraak. ’s Avonds biedt premier Mark Rutte een diner aan op het Catshuis.

Verder staan er bezoeken aan de Eerste en Tweede Kamer op het programma, net als een bezichtiging van het Mauritshuis en het Internationaal Gerechtshof. Ook gaat het echtpaar onder meer naar de vakgroep Modern Grieks van de Universiteit van Amsterdam en naar de Sociaal-Economische Raad, en ontmoeten ze mensen uit de Griekse gemeenschap in Nederland.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.