Geen cel voor moeder die zoon wurgde

07 juli 2016Leestijd: 1 minuut

MAASTRICHT (ANP) – De moeder die op 1 maart 2015 haar zevenjarige zoontje in haar woning in Heerlen wurgde, was op dat moment volledig ontoerekeningsvatbaar. Ze verkeerde in een psychose. Om die reden eiste het Openbaar Ministerie (OM) donderdag voor de rechtbank in Maastricht geen celstraf, maar een jaar gedwongen opname in een psychiatrische kliniek.

De 41-jarige vrouw Brit D. bekende voor de rechtbank nogmaals haar 7-jarige zoontje Papillon gewurgd te hebben. Ze deed dat naar eigen zeggen omdat ze stemmen had gehoord. Die hadden haar via de radio verteld haar te willen martelen, net als haar vader, die een dag eerder tot een hamburger vermalen zou zijn. Ze doodde Papillon naar eigen zeggen om hem voor dit noodlot te beschermen.

Daarna heeft de vrouw geprobeerd zelfmoord te plegen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.