FNV onderzoekt dertig dossiers chroom-6

05 juli 2016Leestijd: 1 minuut

TLBURG (ANP) – De FNV gaat dertig dossiers onderzoeken van mensen die hebben gewerkt met de schadelijke chroom-6-verf bij het voormalige NedTrain in Tilburg. Dat is dinsdagavond duidelijk geworden op een informatiebijeenkomst van de FNV.

In totaal kwamen daar veertig mensen op af. Het waren allemaal werknemers die op een of andere manier hebben gewerkt met de kankerverwekkende stof. Naast oud-medewerkers waren er ook mensen aanwezig die via een re-integratieproject bij NedTrain met de verf hadden gewerkt.

,,Wij zijn erg geschrokken van de verhalen. De dossiers worden nader onderzocht door ons bureau Beroepsziekten. Daar zijn ze gespecialiseerd in het naar boven halen van beroepsziekten’’, zegt een woordvoerster van de FNV. Die hoopt dat werkgevers bewuster omgaan met schadelijke stoffen. ,,Veiligheid is zichtbaar, maar gezondheidsschade niet.’’

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.