Extra geld voor revalidatiezorg ouderen

08 juli 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Er komt extra geld voor ouderen die na een behandeling in het ziekenhuis moeten herstellen in bijvoorbeeld een verpleeghuis of revalidatiecentrum. Minister Edith Schippers en staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid maakten vrijdag bekend dat zij hier de komende jaren 33 miljoen euro voor uittrekken.

In totaal is er daardoor ruim 210 miljoen euro beschikbaar voor deze zorg voor ouderen die nog zelfstandig wonen, maar tijdelijk meer zorg nodig hebben. Schippers en Van Rijn willen ook dat specialisten ouderengeneeskunde thuiswonende senioren gaan helpen. Deze specialisten werken nu in verpleeghuizen. Volgens Van Rijn en Schippers verbetert de zorg voor zelfstandig wonende ouderen als ook de kennis van de specialisten ouderengeneeskunde wordt benut.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.