nederland

Eindhoven het warmst op eerste tropische dag

20 juli 2016Leestijd: 1 minuut

DE BILT (ANP) – Eindhoven was woensdag, op de eerste tropische dag van het jaar, de warmste plek van het land met 35,2 graden, meldt Weeronline.

Ook in Arcen, Gilze en Rijen en Hupsel en andere plaatsen in het zuiden en oosten van het land steeg het kwik tot 35 graden.

In De Bilt wees de thermometer tegen 16.00 uur 32,9 graden aan. Daarmee was woensdag de warmste 20 juli sinds het begin van de metingen in 1901. Als het kwik in De Bilt de 30 graden bereikt, wordt gesproken van een tropische dag.

Lokaal

Lokaal werden door weeramateurs nog hogere temperaturen gemeten. Zo was het in de binnenstad van Nijmegen tijdens de Vierdaagse 37,1 graden, aldus Weeronline.

Zelfs op de Waddeneilanden was het tropisch warm. Op Terschelling en Vlieland steeg de temperatuur naar 30,2 graden. Tropische dagen komen zelden voor op de Wadden.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.