nederland

Eerste Vierdaagselopers zijn op pad

18 juli 2016Leestijd: 1 minuut

NIJMEGEN (ANP) – De honderdste Vierdaagse is begonnen, want de eerste 25 ‘erelopers’ zijn maandag op pad gegaan. Zij maken deel uit van de groep van honderd wandelaars die wegens het jubileum van de Vierdaagse een ‘extra rondje’ loopt. Een ererondje, zoals de organisatie het noemt.

De honderd wandelaars lopen deze week allemaal 50 of 55 kilometer per dag. Elke dag loopt een groep die dagafstand tweemaal. ,,Omdat we het leuk vinden en omdat we dat willen kunnen”, vertelde Ilona Winkeldam uit Barendrecht, die vrijdag 105 kilometer hoopt af te leggen.

Er waren duizenden liefhebbers voor het ererondje, aldus de organisatie. De honderd uitverkorenen zijn allemaal langeafstandswandelaars of beroepsmilitairen.

De groep die maandag onder massale toejuichingen is gestart, arriveert rond 02.00 uur dinsdagmorgen weer in Nijmegen. Dan mogen ze een uurtje uitrusten, om daarna weer op pad te gaan voor hun gewone Vierdaagseafstand.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.