Eerste deel Nederland op zomervakantie

08 juli 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Ongeveer 7,5 miljoen Nederlanders vertrekken deze zomer naar het buitenland en vrijdag is de eerste grote uittocht. Dan krijgt de regio ‘midden’ zomervakantie.

De meeste reizigers gaan nog altijd naar Frankrijk (1,3 miljoen), maar Spanje en Italië stijgen in populariteit als vakantiebestemming. Volgens de ANWB worden 3,8 miljoen vakanties ondernomen met de auto (2 procent meer dan vorig jaar). De Wegenwacht adviseert zoals altijd de auto vooraf goed te checken en vooral te denken aan tolvignetten en de reservesleutel. Het aantal vliegvakanties ligt op ruim 3 miljoen. Ook voor Schiphol begint vrijdag de drukte.

Trends volgens trendbureau Cherry Picker: in je eentje op avontuur, een ‘blind break’ naar een onbekende bestemming of een roadtrip maken.

Een vakantie in eigen land is voor 2,6 miljoen mensen favoriet.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.