nederland

Eer en gladiolen op laatste dag Vierdaagse

22 juli 2016Leestijd: 1 minuut

NIJMEGEN (ANP) – Voor de 42.996 lopers die ook dag drie van de Vierdaagse donderdag uitliepen, gloort vrijdag de Via Gladiola. Het is de laatste dag van het wandelevenement, met traditiegetrouw bij de finish in Nijmegen de eer, roem en gladiolen van het publiek.

Net geen 43.000 mensen volbrachten donderdag de derde dag: 914 wandelaars moesten opgeven. Dat zijn er ruim honderd meer dan vorig jaar op de derde wandeldag, maar minder dan de medische diensten gezien de warmte hadden verwacht.

Op de laatste dag vallen elk jaar maar enkele honderden lopers uit, omdat iedereen de feestelijke intocht in Nijmegen wil meemaken. Vorig jaar haalden 40.092 deelnemers het Vierdaagsekruisje.

Koning Willem-Alexander had al aangekondigd dat hij vrijdag in Nijmegen komt kijken.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.