Da Vinci Code in verkorte versie voor jongere

11 juli 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – In september verschijnt een jongereneditie van De Da Vinci Code van Dan Brown. De thriller is bewerkt en ingekort en is bedoeld voor lezers vanaf twaalf jaar.

Volgens een woordvoerster van uitgeverij Luitingh-Sijthoff is het de wens van Dan Brown om in veel landen ook jongerenedities uit te brengen. Het is volgens haar hetzelfde verhaal, maar zonder de lange uitwijdingen uit het origineel over onder meer geloof en wetenschap. ,,Er zit iets meer de vaart in.”

Brown brak door in 2003 met De Da Vinci Code. In Nederland en Vlaanderen zijn er meer dan 1,5 miljoen van verkocht, en wereldwijd 82 miljoen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.